På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

World Water Week - en djupdykning i vattenfrågan

Staffan Hansénvd, SPP
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Minnet av sommaren är tudelat. Härliga sommardagar på stranden i tropisk hetta. Men även utbredd torka, förödande skogsbränder och kraftiga översvämningar som diskuterats flitigt i både nyhetssofforna och fikarummen. Klimatet och tillgång till vatten tar allt mer plats i debatten, och det med rätta.

Vad betyder egentligen dessa förändringar, och hur kommer framtiden att se ut i en ännu varmare värld?

Det är frågor som vi på SPP kontinuerligt ställer till oss själva. Runt om i världen har klimatfrågorna också fått ett uppsving. Företagens diskussion kring koldioxidutsläpp har kommit igång rejält, och enligt en ny undersökning från Meltwater har antalet artiklar om klimatpåverkan ökat med 20 procent sedan 2017.

 

Nästa stora fråga som måste upp på agendan är vatten. Under de senaste 7 åren har vatten rankat som en av topp fem globala risker av World Economic Forum. Vatten är helt enkelt livsviktigt, då vi inte har något substitut till denna livsviktiga resurs.

Men självklart räcker det inte att bara bli medveten om de vattenförändringar vi står inför, vi måste också agera. Just därför har vi på SPP bestämt att ”put our money where our mouth is”, och sedan ett antal år tillbaka integrerat vattenfrågan i vår investeringsanalys. Det gör vi för att kunna fatta ännu smartare investeringsbeslut, samtidigt som vi drar vårt strå till stacken i vattenfrågan.

För att sprida kunskap om frågan och öka takten i Sveriges och näringslivets vattenarbete har vi även släppt två rapporter om vattenrisk i svensk infrastruktur, och nu senast om vattenrisk hos företag. Vi har även deltagit i och arrangerat en rad olika seminarier och debatter för att driva på opinionen, bland annat under sommarens Almedalsvecka.

Den här veckan närvarar vi under World Water Week i Stockholm för att gemensamt med samarbetspartners och meddebattörer diskutera möjligheter och utmaningar i en värld där fördelningen av vatten blir allt mer extrem.

För er som är på plats hoppas jag att vi ses där!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
Staffan Hansénvd, SPP
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP