På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Städa av skrivbordet inför semestern

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Inför semestertider är det många som kämpar för att få allt klart. SPPs Företagskundservice hjälper dig att bocka av det sista, så att du kan släppa jobbet under ledigheten med känslan av att ha koll på läget.

Några av de vanligaste frågorna som inkommer till SPPs företagskundservice inför sommarmånaderna handlar om fakturahantering, löneändringar till anställda som ligger till grund för pensionsavsättningar samt halvårsbokslut.

Att ta tag i oavslutade puckar från sommarstugan kan vara bökigt. Det handlar ofta att om att bara få till den där sista administrativa handpåläggningen som gör en enorm skillnad för semesterkänslan. Vi på SPP hjälper gärna till för att göra din semester skönare redan nu, säger Christoffer Olsson, på SPPs Företagskundservice.


Christoffers checklista inför semestern

Underlätta fakturahanteringen

Fakturor är något som lätt stressar då de ska betalas innan förfallodatumet och godkännas av rätt person, som kan vara på semester. Med SPP Företagstjänst kan du bland annat få hjälp med fakturahantering, att lägga in nyanställda, ta bort anställda som slutat och se aktuella uppgifter om t. ex. löner och premier. Kom igång med tjänsten här.

Lägg in löneförändringar

Under första halvåret är det vanligt att många företag har lönesamtal med sina anställda. En löneändring påverkar de anställdas tjänstepensionspremie och ersättning vid sjukdom för anställda som har sjukförsäkring. Har röda dagar och annat gjort att våren sprungit förbi utan att du hunnit uppdatera lönerna? Det är inte för sent, dina medarbetare får då bara pensionsavsättningarna retroaktivt. På SPP Företagstjänst eller via blankett kan du enkelt registrera ny lön för de anställda. Läs mer och gör löneändringar här.

Gör ett halvårsbokslut

Många planerar att skapa struktur och lugn inför ledigheten genom att summera det första halvåret i juni. Om ni behöver uppgifter om aviserade (inbetalda) premier inför halvårsbokslut, eller har brutet räkenskapsår hittar ni information i fakturorna på SPP Företagstjänst.

Locka talanger

En del företag tar under semestertider in extrapersonal. Det kan vara ett bra tillfälle att ta nya förmågor på pulsen. Ibland leder vikariaten vidare till en anställning.  För att locka de bästa talangerna till just er kan det vara bra att lyfta hela ert förmånspaket. Läs Christoffers bästa tips här.

Kontakta oss om du har andra funderingar eller frågor!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP