På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Hållbara investeringar under Almedalsveckan 2017

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

För åttonde året i rad är SPP på plats under Almedalsveckan för att diskutera hållbar samhällsutveckling med fokus på kapitalmarknadens kraft. I år arrangerar Storebrand/SPP flera egna seminarier på temat.

För ett bolag som SPP, som vill vara aktiv del av lösningen på framtidsutmaningarna, anser VD Staffan Hansén att Almedalen är en självklar arena att ta plats på.

– Vi ser fram emot spännande och inspirerande möten kring hur näringslivet kan driva förändring med sikte på en mer hållbar framtid, säger Staffan.

Även SPP Fonders VD Åsa Wallenberg ser fram emot att få diskutera och övertyga kring kapitalets kraft.

– Vår förhoppning är att vi ska inspirera fler att använda kapitalet som verktyg för förändring och samtidigt tjäna pengar. Men vår närvaro i Almedalen handlar också om att lära av andra och säkerställa att vi hela tiden utvecklar vår egen affär, menar Åsa.

På plats i Almedalen kommer flera av koncernens tunga experter att vara samlade. Utöver Åsa och Staffan finns bland andra även Filippa Bergin, hållbarhetschef för Storebrandkoncernen som SPP ingår i, Jan Erik Saugestad, vd för SPP/Storebrand Kapitalförvaltning och Marita Loft, VD Storebrand Fastigheter.

Hela SPPs Almedalsprogram 2017

Så möter smarta bolag framtiden
Den digitala revolutionen är i sin linda. Förändringstakten ökar dramatiskt och affärsidéer som vår hjärna tidigare inte kunnat föreställa sig är plötsligt verklighet. Men vad krävs då av de mer etablerade bolagen för att säkra sin position i den nya “världsordningen”?

Dag: 5/7 2017 13:00 – 13:45
Plats: Italienaren Hästgatan 2

Städer under vatten?
Klimatförändringarna känner inga gränser. Om vi inte lyckas hantera den globala uppvärmningen kommer flera svenska städer att drabbas av att havsnivåerna höjs. Urbaniseringen är tydlig och flera städer ligger i anslutning till havet och därmed i riskzonen för att översvämmas. Hur agerar investerare, byggbolag och politiker för att hantera detta?

Dag: 5/7 2017 14:00 – 14:45
Plats: Italienaren Hästgatan 2

Vägen till en hållbar framtid – evolution eller revolution?
Hittar vi lösningarna på de stora utmaningarna för en hållbar utveckling inom ramen för dagens ekonomiska system och affärsmodeller eller krävs det helt nya modeller? Var finns avkastningen och hur ska man tänka som investerare?

Dag: 5/7 2017 15:00 – 15:45
Plats: Italienaren Hästgatan 2

Svenska storbolagens hållbarhetsparadox
Svenska bolag sätter av enorma summor i tjänstepensioner och pensionsstiftelser, men mindre än 1 procent upphandlas med hållbarhetskrav. Detta trots att många svenska storbolag har hållbarhet integrerat i sina affärsstrategier. Borde inte samma höga hållbarhetskrav gälla förvaltningen av kapitalet?

Dag: 5/7 2017 16:00 – 16:45
Plats: Italienaren Hästgatan 2

“Klimatsäkra” kommunens förvaltade kapital – relevant, möjligt och lönsamt?
De flesta svenska kommuner har idag ambitiösa klimat- och hållbarhetsmål, men glömmer sin kanske största klimatpåverkare – det ägda och förvaltade kapitalet. Går det verkligen att få en god avkastning till rimlig kostnad och samtidigt verka för att kapitalet är i linje med målen?

3/7 2017 15:00 – 15:45
Plats: Aktuell Hållbarhet Arena Gotlands museum, Strandgatan 14

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP