På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Så kan du som kvinna förbättra pensionen

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Var och varannan dag hör man någon proklamera att Sverige är ett jämställt land. Och ja, utvecklingen har kommit långt på många områden. Ja, Sverige hamnar ofta högt upp i rankingar för jämställdhet. Men ju äldre jag blir, desto mer ojämställd blir min ekonomi.

När vi pratar om ekonomi och jämställdhet handlar diskussionen ofta om det faktum att kvinnor fortfarande i genomsnitt har lägre lön än män. Enligt siffror från SCB tjänar du som kvinna i snitt 95 procent av en manslön. Men det finns en konsekvens av detta lönegap som desto färre pratar om: pensionsfällan.

I kombination med andra faktorer som att kvinnor jobbar mer deltid, tar ut merparten av föräldrapenningen, är mer sjuka och oftare hemma med sjukt barn, gör lönegapet att kvinnor i genomsnitt bara har 68 procent av mäns pension. Som inte det vore nog ökar dessutom skillnaden med åldern. Ju äldre jag som kvinna blir, desto mer ojämställd blir de facto min ekonomi.

Mitt i denna orättvisa har jag ett obekvämt privilegium som pensionsekonom. I och med mitt yrke har jag ett informationsövertag gentemot många andra kvinnor som på grund av sitt kön riskerar en lägre pension. Det är just därför jag skriver denna text.

Medan vi inväntar pensionsreformer och arbetsmarknadspolitik som minskar könsskillnaderna vill jag att alla kvinnor ska lära sig verktygen för att själva förbättra sin framtida ekonomiska situation.

Så kan du förbättra pensionen

1. Få koll på nuläget

Logga in på minPension för att få koll på din pensionssituation. Kolla också upp om ditt jobb erbjuder tjänstepension – om inte, prata med chefen och/eller se över möjligheten att byta arbetsplats.

2. Prata med din partner

Om du lever i en parrelation, sätt er ner och prata igenom kostnader, sparande, och vad som händer om ni skiljer er eller om den ena dör.

3. Undvik deltidsfällan

Jobba heltid så mycket som möjligt. Efter eventuell föräldraledighet, fundera på om familjepusslet går att lösas genom att båda parter jobbar exempelvis 90 procent, istället för att en går ner till 80 procent.

4. Se till att kompenseras

Om din eventuella partner jobbar heltid och tjänar mer kan denne föra över pensionsrätter till den som varit hemma med barn och jobbat deltid, eller kompensera genom ett privat sparande som är din enskilda egendom.

5. Var lite ego

Utgå aldrig ifrån att du kommer leva i samma relation när du går i pension, även om planen är att leva tillsammans livet ut. Eftersom omkring hälften av alla gifta par skiljer sig gäller det att aldrig bygga sin ekonomiska framtid på tvåsamheten i de beslut man fattar. Våga därför vara lite ”ego” i planeringen.

Maja Englund, Pensionsekonom SPP

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP