På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Medarbetarintervju - Mattias Molander

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Som bolagsjurist på SPP skapar Mattias Molander bryggor mellan lagparagrafer och affär. I en relativt tungreglerad bransch finns det ingen brist på roliga och utmanande arbetsuppgifter.

Hej Mattias, du jobbar om bolagsjurist, vad gör man då?

Just här på SPP arbetar jag framförallt med att stötta organisationen med avtal kring upphandlingar. Oftast involveras jag i samband med att en affär kommer in till SPP. Då är det mitt ansvar att tillsammans med andra säkerställa att vi  har bra avtal som inkluderar allt som bör ingå i affären. I min roll arbetar jag tätt tillsammans med personer från olika delar av företaget, exempelvis upphandlingsexperter, säljare, informationssäkerhetsexperter, produktspecialister samt IT.

Vad bidrar du med?

Mitt bidrag är att stödja mina kollegor med juridisk kompetens kombinerat med affärsmannaskap. Det är svårt att vara en paragrafryttare i den här rollen. Vissa saker kan vi såklart inte göra avkall på medan andra saker måste vi förhandla om. I arbetet ingår också att bedöma de juridiska riskerna och gradera dem. En skillnad som jag ser i mitt nuvarande arbete gentemot hur jag arbetat tidigare är att detta är mer tekniskt avgränsat, ett smalare område.

Hur skulle du beskriva SPP?

Vi har ett öppet klimat med korta beslutsvägar. Vi är också genomtänkta i hur vi tar oss fram – det finns en klar strategi för hur vi ska nå våra mål, och en tydlig röd tråd. Det finns också en bra sammanhållning och ett gott samarbete mellan grupperna och avdelningarna.

Jag skulle också beskriva SPP med ordet enkelt och med det menar jag att det är en prestigelös miljö. Jag känner aldrig tveksamhet i hur jag kan få fram en synpunkt. Synpunkter och idéer släpps alltid fram och alla tillåts att säga vad man tycker – även om man inte alltid kan få igenom sina förslag.

Vilken är din erfarenhet av branschen? 

Jag har arbetat inom Bank tidigare och finansbranschen tangerar ju både pension och försäkring. Det var definitivt en fördel för att snabbt komma in i arbetet. Men jag har också fått mycket hjälp av väldigt kunniga kollegor. Gemensamt för finansbranschen är att den är tungt reglerad vilket inte är någon nackdel om man som jag arbetar som jurist.

Varför ska du jobba hos oss? Läs mer på spp.se.

Namn: Mattias Molander

Titel: Bolagsjurist

Utbildning: Juristexamen, Uppsala universitet.

Tidigare erfarenhet: Började karriären på advokatbyrån Mannheimer Swartling. Därefter bl.a. AstraZeneca, SBAB samt har drivit ett eget företag. Därefter Sörmlands Sparbank som chefsjurist och senast konsult som chefsjurist på två banker i ungefär ett år.

Inspireras av: Jag inspireras av människor som har civilkurage, det tycker jag är coolt. Och integritet mer än något annat.

Utifrån uppfattas SPP som: Stabilt, hållbart, förtroendeingivande.

Började på SPP: Februari 2018

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP