På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Medarbetarintervju - Mattias Eriksson

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Som Scrum Master är Mattias Eriksson med och stöttar det agila arbetssättet i SPP som säkrar att vi gör rätt saker med rätt kvalité och på kortare tid. Med sin insats bidrar Mattias till både nöjdare kunder och gladare medarbetare.

Hej Mattias, vad jobbar du med?

Jag är Scrum Master vilket är en ganska bred roll med mycket ansvar på SPP. Framförallt innebär mitt jobb att jag coachar och bygger högpresterande agila team som känner ägarskap för det som ska levereras, till exempel inom ett utvecklingsprojekt.

Tillsammans med produktägaren planerar jag teamets leveranser och tillsammans med teamet ror vi dem i hamn. Jag undanröjer hinder och lyfter och eskalerar utmaningar. Dessutom stöttar jag teamet i dess kontinuerliga utveckling samt säkerställer att vi är rustade med den kompetens som krävs. Avslutningsvis ansvarar jag för att facilitera de agila ceremonierna och samarbetar med andra Scrum Masters, till exempel på möten som Scrum of Scrums och Big Room Planning.

Big Room Planning, vad är det? 

Det är ett koncept inom agilt arbetsätt som vi använder här på SPP sedan en tid tillbaka. När vi har Big Room Planning ses SPPs samtliga team och intressenter under två dagar och utvecklingsplanerar i samma rum för dem kommande 12 veckorna. Syftet är att få ett gemensamt mål, synliggöra och ta hand om beroende och öka samarbetet och transparensen mellan teamen. Målet är att kunna leverera gemensamt mot SPPs mål. Det inleds med att ledningen delar med sig av SPPs vision och dem affärsmässiga målen med utvecklingen, innan planeringsdelen börjar. Allt mynnar ut sedan i att teamen tar ägarskap kring att leverera det som planerats.

Har du något exempel vad ni utvecklar? 

Ett bra exempel är nog Gajda, ett digitalt verktyg som togs fram i syfte att hjälpa företagen synliggöra tjänstepensionen som förmån till sina medarbetare. Med Gajda hjälper vi de anställda på företagen göra viktiga val i sin tjänstepension. I det här fallet har flera team, tillsammans med andra inom SPP varit med från idé till leverans. Det var ett jätteroligt projekt där vi på kort tid, och med det senaste inom beteendeekonomi, tog fram en helt ny produkt. Många av våra kunder har också varit med under projektets gång. Gajda vann till och med pensionspriset Guldkanten för 2018.

Vad är viktigast i ditt arbete? 

Att jag kan leda teamet framåt och med engagemang stötta de enskilda teammedlemmarna. Det viktigaste i min roll är just att få teamet att trivas och leverera genom att alla får komma till sin rätt och ge den arbetsro som krävs för att kunna fokusera på det som är prioriterat.

Hur skulle du beskriva SPP? 

Min bild är att SPP står för trygghet, medmänsklighet och hållbarhet. Det är ett mycket professionellt företag med en utpräglad samarbetsanda där man stöttar och pushar varandra framåt. Det uppskattas att man tar för sig. Det är så vi jobbar och det är så vi vill uppfattas utåt.

Innan jag började här hade jag höga förhoppningar om SPP som arbetsgivare. De har visat sig stämma och till och med överträffats. Vi har ett professionellt agerande men det innebär inte att det är en hård kultur, tvärtom så är det är en väldigt stöttande kultur. Den som vill utvecklas får möjlighet att göra det.

Hur var det att komma som ny till pensions- och finansbranschen? 

Som utvecklare och Scrum Master går det utmärkt att komma ifrån en annan bransch och ta med sig erfarenheter man byggt upp där. Det man behöver veta lär man sig efterhand. Ett tips är att  tidigt sätta sig in i de viktigaste fackuttrycken som används samt att vara nyfiken på att lära sig mer om pension. Som tur är finns det mycket kompetens på SPP och många som gärna delar med sig av sin kunskap.

Har du någon framtidsspaning?

Jag tror att det blir allt viktigare att komma närmare kunden digitalt. Kundupplevelsen blir viktigare, för att vi ska lyckas i framtiden. Det ställer stora krav på digital utveckling på alla fronter. Vi kommer att bli mer kundnära, interaktiva och individanpassade.

Varför ska du jobba hos oss? Läs med på spp.se.

Namn: Mattias Eriksson

Titel: Scrum Master

Utbildning: Högskoleingenjörsexamen från KTH, Elektronik med inriktning tele och datakommunikation.

Tidigare erfarenhet: Har arbetat som utvecklare i flera olika branscher. Senaste 15 åren med agila metoden SCRUM. Är certifierad Scrum Master och SAFe Scrum Master.

Inspireras av: Att få andra att må bra och komma till sin rätt och att vara med och bidra till att nå uppsatta mål.

Började på SPP: November 2016

Kul merit på SPP: Spelat Finans SM i hockey och i koncernmästerskapen i fotboll i SPP-laget.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP