På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Hållbara julklappstips

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Nu börjar den mest hektiska inköpsperioden på hela året. För många leder det till en ohållbar konsumtion och ekonomisk ångest. Här är några av våra bästa tips på prisvärda, personliga och hållbara julklappar.

Ditt hem är en loppis: Gå igenom förråden, garderoben och kanske köksskåpen. Kanske hittar du något som någon av dina nära eller kära skulle ha mycket större nytta av. Putsa upp och slå in – ett paket fyllt med kärlek som både är hållbart för världen och plånboken.

Hemlagat är aldrig fel: Det finns oändligt många godsaker att skapa, allt från hemgjord müsli till julgodis eller egen inlagd sill. Sätt din egen prägel på både paketets utseende och innehåll. Toppa det genom att hänga fast en liten lapp där du delar med dig av ditt härliga recept.

Gamla fotografier: Idag fotograferar vi mer än någonsin, men många minnen försvinner i det digitala bruset. Äldre pappersfotografier har därför fått en känsla av exklusivitet vilket gör dem till en perfekt present. Damma av fotografierna, hitta en ram och slå in i ett fint paket – en väldigt personlig julklapp som kan ge nostalgikänslor och öppna hjärtan.

Internetfynda: “Loppissidor” på nätet har vuxit explosionsartat, allt från små lokala initiativ till landstäckande giganter med ett enormt utbud. Här finns alla möjligheter i världen att hitta fina, prisvärda och hållbara klappar. Det finns en liten detalj som är bra att komma ihåg, det finns oftast ingen bytes- eller återköpsrätt. Så här gäller det att våga gå på magkänsla och känna den som ska få din klapp.

Ge bort ett sparande: Hjälp någon du tycker om att förverkliga sina drömmar! Du kan bli en spark i baken och start på vägen. Hoppa den skrynkliga sedeln i kuvert under granen och sätt istället in ett belopp när hen startat sin kapitalförsäkring eller Investeringssparkonto (ISK). På kortet skriver du “Förverkliga drömmen” och vad det kan tänkas vara. Körkort? Jorden runt-resa? Du kan i din tur önska att personen sedan väljer hållbara fonder som investerar i bolag som tar sig an de globala utmaningar vi står inför. Här är några exempel på hållbara fonder.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP