På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Gör dina anställda en tjänst - erbjud löneväxling!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Många drömmer om att kunna gå i pension tidigare och ha en god ekonomi att leva på som pensionär. Vill du vara med och bidra till den drömmen och göra dina anställda en tjänst, utan att det kostar mer för dig som arbetsgivare?

Allt fler anställda har fått upp ögonen för möjligheten att byta en del av sin lön mot extra tjänstepension. Kanske är det dags för ditt företag att börja erbjuda den populära förmånen? Löneväxling till tjänstepension är ett sätt att spara extra inför pensionen. Och det görs via dig som arbetsgivare. Man kan enkelt beskriva det som att dina anställda byter bort en del av sin lön mot pension.

– Anställningsförmåner blir allt viktigare för att behålla och locka kompetenta medarbetare. Ett genomtänkt förmånspaket ger fördelar i konkurrens om arbetskraft. I dag är pensionsförmåner allt viktigare eftersom de anställda själva får ta ett större eget ansvar för pensionen, säger Jenny Rundbladh, försäljningschef på SPP.

Vad är löneväxling?

Löneväxling till tjänstepension är ett sätt att spara extra inför pensionen. Och det görs via dig som arbetsgivare. Man kan enkelt beskriva det som att dina anställda byter bort en del av sin lön mot pension.

Hur fungerar det? 

De anställda kan få upp till sex procent mer avsatt till tjänstepension än den lön som de väljer att avstå från. Skattereglerna för löneväxling är förmånligt för både dig som arbetsgivare och de anställda. För din del som arbetsgivare, har det att göra med att ni betalar sociala avgifter på de anställdas löner. Om de anställda väljer att avstå från en del av sin lön för att löneväxla betalar du istället en så kallad särskild löneskatt, vilken är lägre än de sociala avgifterna hade varit. Det gör att du kan betala in upp till cirka sex procent extra till de anställdas pensioner utan att det kostar dig som arbetsgivare mer. Vi leker med tanken att ditt företag har löneväxling och en anställd väljer att avstå 1000 kronor av sin bruttolön idag. Det innebär att den anställde kommer att få cirka 1060 kronor avsatt till tjänstepensionen. Svårare än så är det inte.

– Skattereglerna för löneväxling är förmånliga. Det är en hyllad anställningsförmån som ger extra tjänstepension till de anställda, utan att det kostar dig som arbetsgivare mer, säger Jenny.

Vem kan löneväxla?

För att löneväxling ska vara förmånligt måste månadslönen uppnå ett visst belopp. Beloppet varierar från år till år och bestäms utifrån årets aktuella inkomstbasbelopp. Anställda som tjänar mer än 43 300 kronor i månaden (2019) kan löneväxla och de som tjänar mindre så är det bättre med andra alternativa sparformer.

Vill ditt företag komma igång med löneväxling? Kontakta oss här.

 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP