På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Bryt isen den 27 september!

19 september 2018#företagande
Christoffer OlssonFöretagsekonom
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Att de anställda är er mest värdefulla tillgång råder det inget tvivel om – något som också behöver märkas i plånboken för de anställda både nu och i framtiden. Men hur ofta pratar du egentligen pension i samband med nyanställning, lönerevision eller den månatliga löneutbetalningen? Inte så ofta?

27:e september är det tjänstepensionens dag och det finns all anledning att servera tårta till tre-kaffet! För jag vet, att du vet, att pension är en stor kostnad för företaget. En kostnad som inte alltid är så kul då det är svårt att synliggöra värdet av den för de anställda.

Fem tips på hur du synliggör och ökar engagemanget kring pension

1. Bryt isen den 27 september

Oavsett om du väljer att bjuda på tårta, skicka ett mejl eller helt enkelt gå runt och snacka med de anställda så är dagen med stort T en anledning att ta upp ämnet. Fråga om de har koll på hur mycket de kommer att få i pension och tipsa om att logga in på minPension.se för en överblick. Passa även på att bekräfta att de har en tjänstepension via jobbet!

2. Lär dina anställda att förhandla

Se det som en styrka att du kan hjälpa dina anställda att bredda paletten av vad ni kan förhandla om vid en lönerevision eller nyanställning. Det är lätt att det stannar vid lön och friskvårdsbidrag, men lyft också tjänstepension som en variabel. Har du anställda med en lön över 42 031 kronor kan löneväxling vara något som gynnar både dig som arbetsgivare och den anställde. Här kan du läsa mer om löneväxling.

3. Synliggör pensionen

Har du möjlighet att påverka utformningen av lönespecifikationen så att det även framgår hur mycket som avsätts till pension? Eller har ni ett intranät där ni kan lägga ut en blänkare om vad ni avsätter till pensionen? Kreativiteten sätter gränser.

4. Uppmuntra till engagemang

När ni väl kommit överens om hur mycket pengar som ska avsättas till pensionen kan dina anställda själv påverka slutresultatet. Om de anställda har möjlighet att spara i fonder är det ett sätt att påverka avkastningen. Ett annat sätt är att se över att de har rätt skydd för familj beroende på livssituation.  Att prata om pensionen, drömmar och målbild kan också motivera till eget sparande – något som för många sedan sätter guldkant på vardagen

5. Tydlig information och kontaktvägar

Säkerställ att de anställda vet var de ska vända sig om de har frågor om sin pension. Vem på företaget har hand om pensionerna? Hur kommer de i kontakt med det bolag som tar hand om deras pensioner? Och vad har de rätt till i form av vägledning och rådgivning? Till exempel kan dina anställda alltid logga in på spp.se för att få en överblick av sitt sparande.

Kontakta oss om du vill prata mer om hur du kan hjälpa dina anställda att få en trygg framtid och hur du på bästa sätt kan synliggöra pensionen. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
Christoffer OlssonFöretagsekonom

SPPs expert på arbetsgivarfrågor inom tjänstepension

SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP