På framsikt.nu använder vi cookies för att få statistik om användningen av vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Året med SPP – digital hållbarhet når nya nivåer

20 januari 2020
Staffan Hansénvd, SPP
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email

Ännu ett år har passerat och vi kliver in ett nytt decennium fyllt av möjligheter. Innan vi hunnit lära oss att skriva 2020 tänkte jag ta tillfället i akt och se tillbaka på SPPs resa under fjolåret. Häng med!

Stark tillväxt

Som pensionsbolag känns det naturligt att först vända blicken till finanserna. 2019 var ett fantastiskt år för SPP, med stark avkastning och tillväxt. För första gången passerade vi 10 miljarder kronor i inbetalda premier från våra kunder, och det med råge. En fantastisk milstolpe, och ett kvitto på att vi tillsammans med våra kunder är samkörda på resan in i framtiden!

Ett av världens 100 mest jämställda företag

I oktober 2019 släpptes en ny global jämställdhetsranking från Equileap, där SPP/Storebrand utsågs till ett av världens 100 mest jämställda företag. För oss var denna utmärkelse ett viktigt kvitto. Att investera i jämställdhet är både rätt och lönsamt, samtidigt som vi är ett jämställt bolag och lever som vi lär.

Prisat hållbarhetsarbete

I november duggade utmärkelserna tätt för vårt hållbarhetsarbete. Först lanserade Max Matthiessen rapporten “Ansvarsfullt ägande”, där SPP var det enda bolaget som fick högst betyg inom fondförsäkring. När Söderberg & Partners någon vecka senare analyserade svenska pensionsbolag i rapporten “Hållbara pensionsbolag 2019” fick SPP återigen högsta betyg för vårt hållbarhetsarbete.

I samband med FN:s klimattoppmöte COP25 valde SPP Fonder att göra alla fonder, med sammanlagda tillgångar om 230 miljarder, fossilfria. För våra pensionskunder innebär beslutet att fossilfritt blir den nya normen. Sparandet för alla kunder som inte gör egna fondval är alltså numer fossilfritt. Fondförsäkringen SparaSäkra är helt fossilfri och i SPPs traditionella försäkring är alla noterade innehav i aktier och räntor fossilfria. Investeringar i fastigheter är sedan tidigare fossilfria i SPPs traditionella försäkring. Totalt kan vi med stolthet erbjuda 34 stycken fossilfria fonder till våra kunder.

Digitalt försprång

När CIO Awards gick av stapeln för femtonde året i rad korades SPP till Årets digitala projekt för vårt digitala tjänstepensionserbjudande. “En klassisk win-win där förbättring och förenkling för alla inblandade parter sparar både tid och pengar” löd juryns motivering, och vi kan inget annat än att hålla med. Samtidigt är det viktigt att lyfta den verkliga framgångsfaktorn bakom vår digitaliseringsresa – våra kunder. Allt handlar i slutändan om att enkelt och smidigt kunna möta våra kunders behov, så självklart har kundernas input varit avgörande för att lyckas.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
Staffan Hansénvd, SPP
SPP

Ämnen som bidrar till en bättre framtid, på initiativ av pensionsbolaget SPP.

Om Framsikt

Copyright © SPP